Hořčico-estragonová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčico-estragonová omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25809 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
60 g | Estragon |
100 g | Hořčice |
100 ml | Ocet malinový |
80 ml | Olej olivový |
20 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 232,7mg |
Draslík | 570,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčico-estragonová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme vejce, citronovou šťávu, ocet, hořčici a olej, chvíli mixujeme. Přidáme jemně nasekaný estragon, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Vzhled a chuť omáčky můžeme změnit tím, že do ní před podáváním přimícháme 2-3 oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. |