Sabayon s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sabayon s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25813 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
25 g | Citronová šťáva |
30 g | Estragon |
10 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
15 g | Solamyl - bramborový škrob |
5 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
40 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 447,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Estragon, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sabayon s vínem postup přípravy receptu:
1 | Žloutky dobře rozmícháme s rýžovým vínem, citronovou šťávou a škrobem (Solamyl) a po troškách za stálého míchání přiléváme bílé víno. Ve vodní lázni ze směsi ušleháme krém. Omáčku ochutíme solí a pepřem a na závěr přidáme bylinky. |