Šafránová omáčka k tuňákovi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šafránová omáčka k tuňákovi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Jíška instantní |
40 g | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
130 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej slunečnicový |
10 g | Polévkové koření Maggi |
5 g | Šafrán |
600 g | Tuňák obecný |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 96,7mg |
Draslík | 521,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetka, Olej slunečnicový, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Polévkové koření Maggi, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šafránová omáčka k tuňákovi postup přípravy receptu:
1 | Zahřejeme zeleninový vývar se šafránem. Metličkou vmícháme instantní jíšku a přivedeme ji k varu. Vmícháme vločky studeného másla. Přidáme koriandr, ale omáčku již nevaříme. |
2 | Limetu omyjeme horkou vodou a osušíme. Omáčku ochutíme trochou strouhané kůry a vymačkané šťávy. |
3 | Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vedeme směs koření a na horkém oleji opékáme z každé strany alespoň 1 minutu. Poté ji pokapeme limetovou šťávou a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je sypká celozrnná rýže s praženými kešu oříšky.