Pudink z kyselého zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z kyselého zelí
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2582 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
5 plátek | Uzená vepřová krkovička |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 11,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rozmarýn sušený, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30%, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z kyselého zelí postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nakrájíme cibuli, hlávku zelí opláchneme a nakrájíme na proužky. |
2 | Osmahneme v hrnci na oleji cibuli, přidáme nakrájené zelí a vše smícháme a podusíme. |
3 | Když zelí změkne, vše přendáme do pekáčku. |
4 | Než dáme pudink péct, pomažeme povrch rajčatovým protlakem a posypeme nakrájenými plátky uzené krkovice. |
5 | V hrnečku rozmícháme smetanu s rozmarýnem a směsí zalijeme uzené maso se zelím. |
6 | Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct. |