Jednoduchý recept

Filety z lososa s garnátovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25821
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
10 g Česnek
500 g Garnát obecný
5 g Kopr čerstvý
40 g Limetková šťáva
800 g Losos - filety
100 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Pepř černý mletý
70 g Šalotka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
250 ml Víno bílé
5 cl Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 632kJ
4% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
70% Sodík 1 g
138% Bílkoviny 77 g

Filety z lososa s garnátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Filety z lososa pokapeme limetkovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme z obou stran na většině másla asi 3-4 minuty.

2

Kuchyňsky upravené garnáty prudce osmažíme na 1 lžíci másla. Přidáme šalotky, česnek, bílé a portské víno, bobkový list a vaříme 10 minut. Garnáty vyjmeme a vývar propasírujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku. Přilijeme rybí vývar a smetanu a dále vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Přidáme garnáty, zbývající máslo, trochu kopru a omáčku prohřejeme. Steaky podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou nové brambory nebo rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept