Recept

Mušlová omáčka s chobotnicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25823

Ingredience

500 g Chobotnice
60 g Hrozinky
80 g Mušle v nálevu
40 ml Olej olivový
40 g Oregano čerstvé
50 g Oříšky piniové
100 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
60 g Rajčata
80 g Strouhanka
130 g Sýr Ricotta
5 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 g Čaj černý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 939kJ
9% Sacharidy 34 g
29% Tuky 22 g
59% Sodík 1 g
61% Bílkoviny 34 g

Mušlová omáčka s chobotnicí postup přípravy receptu:

1

Chobotnici omyjeme, zevnitř i zvenku osušíme. Hrozinky namočíme do uvařeného čaje. Piniová jádra lehce opražíme na suché pánvi a nasekáme nahrubo. Z rajčete vykrojíme stopku, nařízneme je do kříže, ponoříme na okamžik do vařící vody. Pak je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme ricottu, žloutky, strouhanku, trochu petrželky, piniová jádra a okapané hrozinky, přidáme sůl a pepř. Hmotou naplníme chobotnici, uzavřeme ji párátky, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. V horkém olivovém oleji pak chobotnici ze všech stran opečeme.

2

Mezitím rozčtvrtíme papriky, přidáme je k masu a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut doměkka. Během pečení přeléváme trochou vody. Krátce před dohotovením přidáme mušle a prohřejeme je. Chobotnici naservírujeme na kousky papriky a přelijeme mušlovou omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého oregana.

Poznámka

Podáváme s křupavou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept