Mušlová omáčka s chobotnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušlová omáčka s chobotnicí
Mušlová omáčka s chobotnicí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Čaj černý |
500 g | Chobotnice |
60 g | Hrozinky |
80 g | Mušle v nálevu |
40 ml | Olej olivový |
40 g | Oregano čerstvé |
50 g | Oříšky piniové |
100 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
130 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 272,9mg |
Draslík | 962,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Hrozinky, Oříšky piniové, Paprika červená, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Sýr Ricotta, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj černý, Mušle v nálevu, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušlová omáčka s chobotnicí postup přípravy receptu:
1 | Chobotnici omyjeme, zevnitř i zvenku osušíme. Hrozinky namočíme do uvařeného čaje. Piniová jádra lehce opražíme na suché pánvi a nasekáme nahrubo. Z rajčete vykrojíme stopku, nařízneme je do kříže, ponoříme na okamžik do vařící vody. Pak je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Smícháme ricottu, žloutky, strouhanku, trochu petrželky, piniová jádra a okapané hrozinky, přidáme sůl a pepř. Hmotou naplníme chobotnici, uzavřeme ji párátky, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. V horkém olivovém oleji pak chobotnici ze všech stran opečeme. |
2 | Mezitím rozčtvrtíme papriky, přidáme je k masu a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut doměkka. Během pečení přeléváme trochou vody. Krátce před dohotovením přidáme mušle a prohřejeme je. Chobotnici naservírujeme na kousky papriky a přelijeme mušlovou omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého oregana. |
Poznámka
Podáváme s křupavou bagetou.