Garnáti s česnekovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti s česnekovým máslem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25825 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 g | Citronová kůra |
850 g | Garnát obecný |
40 g | Kopr čerstvý |
125 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 475,3mg |
Draslík | 584,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Kopr čerstvý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti s česnekovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Garnáty omyjeme a osušíme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem. Garnáty osolíme a opepříme, rozložíme do mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme omytou pažitku na jemné kroužky. Česnek oloupeme a rozetřeme. Zbývající máslo utřeme do pěny a smícháme s česnekem, petrželkou, pažitkou a koprem. Okořeníme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou. Garnáty vyjmeme z trouby a rozložíme na ně ochucené máslo. Ve velmi horké troubě zapékáme shora dalších 5 minut. |
2 | Podáváme s toskánským bílým chlebem. |