Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou
Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25826 |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
5 g | Cukr krupice |
800 g | Garnát obecný |
60 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
120 g | Paprika červená |
5 g | Pepř citronový |
750 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 430,0mg |
Draslík | 869,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz z garnátů s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata ponoříme do vroucí vody, oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme semínka. Spolu s paprikou nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme olivový olej, přidáme rajčata, papriku a za stálého míchání rozvaříme na krém. Ochutíme bylinkami, česnekem, solí, cukrem a pepřem. Na každý špíz napíchneme šest garnátů. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a špízy z obou stran opékáme na středním plameni asi 5 minut. Omáčku podáváme samostatně. |
2 | Jako příloha se hodí zeleninový salát z květáku a brokolice s lehkou zálivkou z jogurtu, rajského kečupu, majonézy a brandy. |