Recept

Asijká marináda na garnáty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25827

Ingredience

5 g Bazalka
10 g Citronová tráva
30 ml Citronová šťáva
500 g Garnát obecný
5 g Kurkuma
50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
10 ml Omáčka rybí
50 ml Omáčka sójová
20 g Zázvor celý
10 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 318kJ
2% Sacharidy 6 g
21% Tuky 16 g
48% Sodík 961 mg
64% Bílkoviny 36 g

Asijká marináda na garnáty postup přípravy receptu:

1

Garnáty omyjeme a odstraníme střívko. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Citronovou trávu podélně rozkrojíme, odstraníme vnější listy a vnitřní bílou část nakrájíme na jemné proužky.

2

Smícháme česnek, citronovou trávu, strouhaný zázvor, kurkumu, citronovou šťávu, olej, sójovou a rybí omáčku. Garnáty vložíme do marinády a zakryté necháme na chladném místě asi 2 hodiny. Potom je napícháme na naolejované špízy a na velmi horkém grilu opékáme 5-6 minut, až mají sklovitou kůrku. Během této doby několikrát obrátíme. Lístky bazalky omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a nasypeme na maso.

Poznámka

Podáváme s dlouhozrnnou rýží ochucenou šafránem a zpestřenou proužky barevných paprik.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept