Asijká marináda na garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Asijká marináda na garnáty
Asijká marináda na garnáty
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25827 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 g | Bazalka |
10 g | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
10 g | Citronová tráva |
500 g | Garnát obecný |
5 g | Kurkuma |
50 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
10 ml | Omáčka rybí |
50 ml | Omáčka sójová |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 320,6mg |
Vláknina | 932,5mg |
Vitamín A | 68,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Citronová tráva, Kurkuma, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Asijká marináda na garnáty postup přípravy receptu:
1 | Garnáty omyjeme a odstraníme střívko. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Citronovou trávu podélně rozkrojíme, odstraníme vnější listy a vnitřní bílou část nakrájíme na jemné proužky. |
2 | Smícháme česnek, citronovou trávu, strouhaný zázvor, kurkumu, citronovou šťávu, olej, sójovou a rybí omáčku. Garnáty vložíme do marinády a zakryté necháme na chladném místě asi 2 hodiny. Potom je napícháme na naolejované špízy a na velmi horkém grilu opékáme 5-6 minut, až mají sklovitou kůrku. Během této doby několikrát obrátíme. Lístky bazalky omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a nasypeme na maso. |
Poznámka
Podáváme s dlouhozrnnou rýží ochucenou šafránem a zpestřenou proužky barevných paprik.