Filo řezy s ořechy a nugátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filo řezy s ořechy a nugátem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25828 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
ořechová směs | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
4 polévková lžíce | Nugát světlý |
600 g | Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce | Skořice mletá |
medový sirup | |
1,5 kávová lžička | Citronová kůra |
75 ml | Citronová šťáva |
550 g | Cukr krupice |
90 g | Med včelí |
2 polévková lžíce | Růžová voda |
3,8 dl | Voda pitná |
Filo řezy s ořechy a nugátem | |
200 g | Máslo čerstvé |
400 g | Těsto filo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 263g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 966,7mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 60,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nugát světlý, Růžová voda, Máslo čerstvé, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filo řezy s ořechy a nugátem postup přípravy receptu:
1 | K přípravě řezů budeme potřebovat 10 tenkých plátů Filo těsta. |
2 | V míse si smícháme nasekané ořechy s cukrem, malými hrozinkami a skořicí. Máslo si v hrnečku rozpustíme. Dno formy vymažeme máslem, na který položíme plát těsta. Takto budeme postupovat do doby, až na sebe navrstvíme 10 plátů těsta (každý plát potřeme máslem). |
3 | Ořechovou směs a oříškový nugát rozdělíme na dvě části. První část navrstvíme na potřený plát těsta, na směs navrstvíme 5 plátů těsta potřených máslem, navrstvíme druhou část ořechové směsi s nugátem a zakryjeme zbývajícími pláty těsta potřených máslem. Pláty těsta na sebe přitiskneme, ostrým širokým nožem nakrájíme řezy na obdélníky a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 30 minut při 175 °C a dalších 30 minut při teplotě 150 °C. |
4 | Připravíme si sirup: v hrnci svaříme 3,75 dl vody s 550 g cukru, přidáme 1,5 lžičky strouhané citronové kůry a prudce vaříme 5 minut. Potom zmírníme teplotu a vaříme dalších 5 minut, přidáme 90 g medu, citronovou šťávu a růžovou vodu. Vše vaříme ještě 2 minuty a pak odstavíme z plotny. |
5 | Upečené řezy potřeme medovým růžovým sirupem a každý ozdobíme čokoládovou polevou a vlašským ořechem. |