Sýrovo-smetanová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo-smetanová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25833 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
60 g | Bazalka |
10 g | Pepř bílý |
4 ks | Rajčata |
500 g | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
500 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 192,5mg |
Draslík | 387,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo-smetanová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Smetanu zahřejeme. Sýr jemně nastrouháme a po částech přidáváme do horké smetany (nesmí se vařit). Omáčku mícháme tak dlouho, až se vytvoří hustý krém. |
2 | Ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky a jemně je nasekáme. Přimícháme do omáčky. Na závěr oloupeme rajčata, zbavíme je jadérek, nakrájíme na kousky a přidáme do omáčky. |