Sýrová omáčka s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová omáčka s parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25834 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citrony |
30 g | Jíška hotová světlá |
250 ml | Mléko polotučné |
5 g | Pepř bílý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
140 g | Sýr smetanový tavený 45% |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 59,6mg |
Draslík | 217,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Mléko polotučné, Petržel - nať, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová omáčka s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Jíšku smícháme s mlékem a vaříme. V horké omáčce necháme rozpustit tavený sýr, přidáme zakysanou smetanu a vše ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
2 | Smícháme nastrouhanou citronovou kůru, parmezán a petrželku a před podáváním omáčku touto směsí ozdobíme. |