Recept

Těstoviny zapečené s masem a houbami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 25835
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

60 g Anglická slanina
300 ml Bešamel
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Houby čerstvé
140 g Mozzarella
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 kávová lžička Šalvěj čerstvá
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
220 g Těstoviny Rigatoni
450 g Vepřové maso mleté
125 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 942 kcal
Kilojoule 3 942kJ
13% Sacharidy 48 g
302% Tuky 227 g
49% Sodík 987 mg
77% Bílkoviny 43 g

Těstoviny zapečené s masem a houbami postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na oleji restujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem a mrkví. Zhruba po pěti minutách přidáme pokrájenou slaninu a pět minut smažíme. Poté vsypeme nakrájené houby a po dvou minutách vložíme mleté maso a dobře mícháme, aby nebyly v mase hrudky. Do orestovaného masa vlijeme víno, čtyři lžíce propasírovaných konzervovaných rajčat, pokrájená rajčata i s nálevem a nasekanou šalvěj. Směs opepříme, osolíme a na mírném plameni necháme za občasného míchání zhruba půl hodiny probublávat.

2

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a odložíme.

3

Rovněž si připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetku muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

4

Do vymazané zapékací mísy vlijeme masovou směs. Do těstovin vmícháme v bešamelu rozmíchanou mozarellu, kterou jsme nakrájeli na kostičky a polovinu nastrouhaného parmezánu. Těstovinovou směs naklademe na maso v míse, zasypeme druhou polovinou strouhaného parmezánu a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny, dokud směs nezezlátne. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept