Olivová omáčka s vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová omáčka s vejcem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25836 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
30 g | Bylinky čerstvé - svazek |
30 g | Kapary |
70 ml | Ocet vinný |
160 g | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
10 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 42,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kapary, Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová omáčka s vejcem postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme vejce, oddělíme žloutky od bílků a každé zvlášť jemně nasekáme. Velmi jemně nasekáme olivy, bylinky, kapary a sardelky a směs promícháme s olejem a octem. Přidáme nasekaná vejce a dochutíme solí a pepřem. |