Recept

Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25837
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
350 g Cannelloni
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Šunka dušená
60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
220 g Sýr Ricotta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
23% Sacharidy 83 g
29% Tuky 22 g
23% Sodík 452 mg
55% Bílkoviny 31 g

Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí.

2

V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme.

3

Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky.

4

Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept