Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25837 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
350 g | Cannelloni |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
60 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
220 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 110,4mg |
Draslík | 537,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka dušená, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí. |
2 | V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme. |
3 | Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky. |
4 | Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme. |