Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25839 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Jehněčí maso mleté |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
300 g | Řecký jogurt |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
120 g | Špagety, Makarony |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 216,1mg |
Draslík | 503,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Rajčata, Skořice mletá, Špagety, Makarony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Řecký jogurt, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Po pěti minutách přidáme mleté maso, restujeme a mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Když je maso usmažené, přidáme rajčatový protlak a mouku. Dobře promícháme, vlijeme vývar, opepříme, osolíme a vsypeme skořici. Pod poklicí vaříme asi dvacet pět minut. |
2 | V mezičase v osolené vodě uvaříme kratší makarony na zkus, scedíme a necháme okapat. |
3 | Do zapékací mísy vlijeme masovou směs, poklademe tenkými plátky rajčat. Těstoviny v míse promícháme s jogurtem a rozšlehanými vejci a nalijeme je na masovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu. Hned podáváme. |