Recept

Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25839
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
450 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
300 g Řecký jogurt
1 kávová lžička Skořice mletá
120 g Špagety, Makarony
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 752 kcal
Kilojoule 3 147kJ
13% Sacharidy 47 g
53% Tuky 40 g
23% Sodík 463 mg
58% Bílkoviny 33 g

Zapečené makaróny s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme pokrájenou cibuli s česnekem. Po pěti minutách přidáme mleté maso, restujeme a mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Když je maso usmažené, přidáme rajčatový protlak a mouku. Dobře promícháme, vlijeme vývar, opepříme, osolíme a vsypeme skořici. Pod poklicí vaříme asi dvacet pět minut.

2

V mezičase v osolené vodě uvaříme kratší makarony na zkus, scedíme a necháme okapat.

3

Do zapékací mísy vlijeme masovou směs, poklademe tenkými plátky rajčat. Těstoviny v míse promícháme s jogurtem a rozšlehanými vejci a nalijeme je na masovou směs. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept