Recept

Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25840

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
220 g Cannelloni
4 ks Kuřecí prsa
75 g Mozzarella
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 ml Ocet vinný
125 ml Olej olivový
2 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
550 ml Smetana 33% (šlehačka)
60 g Sýr Parmezán
450 g Sýr Ricotta
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,710 kcal
Kilojoule 7 154kJ
14% Sacharidy 51 g
177% Tuky 133 g
45% Sodík 900 mg
136% Bílkoviny 77 g

Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

V míse si připravíme marinádu smícháním octa, utřeného česneku a 125 ml olivového oleje. Do marinády vložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dobře promícháme a pod fólií dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Poté na 2 lžících oleje naložené maso zhruba 7 minut smažíme (bez marinády).

2

Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo, zahřejeme na vyšší teplotu, přimícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek. Když omáčka zhoustne, zmírníme plamen, vsypeme do omáčky strouhaný parmezán a poté odstavíme.

3

V míse rozetřeme ricottu s rozšlehaným vejcem a bylinkami. Do směsi vmícháme osmažené kuřecí maso. Hotovou směsí naplníme cannelloni.

4

Do zapékací misky vlijeme 1/2 omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbylou omáčkou. Na omáčku nasypeme strouhanou mozzarellu, misku zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 3/4 hodiny. Těstoviny po upečení necháme 10 minut ustát, poté je ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept