Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25840 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
220 g | Cannelloni |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Kuřecí prsa |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
75 g | Mozzarella |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
125 ml | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
550 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
450 g | Sýr Ricotta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 459,1mg |
Draslík | 925,2mg |
Vláknina | 227,0mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mozzarella, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Olej stolní, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni plněné marinovaným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | V míse si připravíme marinádu smícháním octa, utřeného česneku a 125 ml olivového oleje. Do marinády vložíme kuřecí prsa nakrájená na kostičky. Dobře promícháme a pod fólií dáme na 1/2 hodiny do chladničky. Poté na 2 lžících oleje naložené maso zhruba 7 minut smažíme (bez marinády). |
2 | Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo, zahřejeme na vyšší teplotu, přimícháme smetanu, pepř, sůl a muškátový oříšek. Když omáčka zhoustne, zmírníme plamen, vsypeme do omáčky strouhaný parmezán a poté odstavíme. |
3 | V míse rozetřeme ricottu s rozšlehaným vejcem a bylinkami. Do směsi vmícháme osmažené kuřecí maso. Hotovou směsí naplníme cannelloni. |
4 | Do zapékací misky vlijeme 1/2 omáčky, na ni poklademe cannelloni a zalijeme zbylou omáčkou. Na omáčku nasypeme strouhanou mozzarellu, misku zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 3/4 hodiny. Těstoviny po upečení necháme 10 minut ustát, poté je ozdobíme lístky bazalky a podáváme. |