Recept

Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 25844

Ingredience

600 ml Bešamel
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
900 g Mleté kuřecí maso
4 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Pórek
120 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Těstoviny Lasagne
450 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 015kJ
19% Sacharidy 67 g
363% Tuky 272 g
72% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 58 g

Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V silnostěnném velkém rendlíku na oleji restujeme mleté kuřecí maso, dobřen mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Po pěti minutách vsypeme drobně posekaný česnek. Mrkev a pórek nakrájený na kolečka. Směs restujeme ještě pět minut. Poté do směsi vmícháme rajčatový protlak, kuřecí vývar, sůl a pepř. Směs pod poklicí necháme probublávat zhruba půl hodiny.

2

Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

3

Do bešamelu vsypeme polovinu nastrouhaného sýra a hořčici a dobře promícháme.

4

Na dno větší zapékací mísy položíme plátky syrových lazaní, na ně kuřecí směs a sýrovou omáčku. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou bude sýrová omáčka. Na omáčku nasypeme zbylý strouhaný sýr a pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu, dokud omáčka nezezlátne. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept