Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 25844 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 ml | Bešamel |
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
900 g | Mleté kuřecí maso |
4 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Čedar |
120 g | Těstoviny Lasagne |
450 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 158,5mg |
Draslík | 935,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Česnek, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mleté kuřecí maso, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Těstoviny Lasagne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lazaně s mletým kuřecím masem a sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V silnostěnném velkém rendlíku na oleji restujeme mleté kuřecí maso, dobřen mícháme, aby v mase nebyly hrudky. Po pěti minutách vsypeme drobně posekaný česnek. Mrkev a pórek nakrájený na kolečka. Směs restujeme ještě pět minut. Poté do směsi vmícháme rajčatový protlak, kuřecí vývar, sůl a pepř. Směs pod poklicí necháme probublávat zhruba půl hodiny. |
2 | Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkový list, dva plátky cibule, 12 ks pepře, dvě špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. |
3 | Do bešamelu vsypeme polovinu nastrouhaného sýra a hořčici a dobře promícháme. |
4 | Na dno větší zapékací mísy položíme plátky syrových lazaní, na ně kuřecí směs a sýrovou omáčku. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou bude sýrová omáčka. Na omáčku nasypeme zbylý strouhaný sýr a pečeme v troubě předehřáté na 190°C zhruba hodinu, dokud omáčka nezezlátne. Hned podáváme. |