Chřestová polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s krevetami
Chřestová polévka s krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 25845 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 113,8mg |
Draslík | 611,0mg |
Vláknina | 168,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Krevety tygří - loupané, Mouka kukuřičná, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Omytý zelený chřest očistíme a přepůlíme. Z krevet odstraníme střívko, omyjeme je a odložíme na talíř. Cibuli a šalotku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | Drůbeží vývar přivedeme k varu a vložíme do něj chřest, který budeme vařit jen 5 minut. Pak ho vyjmeme a odložíme. |
3 | Ve woku na rozehřátém másle podusíme 2 minuty pokrájenou cibuli. Přidáme k ní chřest s krevetami, promícháme, zalijeme horkým drůbežím vývarem a vše vaříme pouze 3 minuty. |
4 | Mezitím si v misce rozmícháme vodu s kukuřičnou moukou a pomalu ji za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme do doby, až nám polévka mírně zhoustne. Polévku ochutíme rybí omáčkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko, které důkladně v polévce rozmícháme. |
5 | Horkou polévku servírujeme v miskách, posypanou zelenou petrželkou. |