Jednoduchý recept

Slaninová omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25849
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

50 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
2% Sacharidy 8 g
12% Tuky 9 g
35% Sodík 691 mg
11% Bílkoviny 6 g

Slaninová omáčka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou slaninu nakrájíme na menší kostičky a nasypeme na rozpálenou pánev. Za občasného míchání škvaříme, až vzniknou škvarečky, které vidličkou vyndáme.

2

Nadrobno nakrájenou cibuli přisypeme na zbylý tuk v pánvi, krátce osmahneme a zasypeme moukou. Usmažíme tmavě žlutou jíšku, zalijeme vývarem a 20 minut povaříme. Nyní přidáme do omáčky škvarečky, osolíme, necháme projít varem a odstavíme.

Poznámka

Omáčku podáváme k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept