Recept

Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25851

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
900 ml Bešamel
1 ks Cibule
230 g Houby Shitake sušené
85 g Játra kuřecí
300 g Mleté kuřecí maso
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Prosciutto sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
280 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
85 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 balení Těstoviny Lasagne
120 ml Víno Marsala
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 041kJ
22% Sacharidy 80 g
71% Tuky 53 g
83% Sodík 2 g
86% Bílkoviny 48 g

Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve necháme v horké vodě změknout houby, poté je nakrájíme na plátky.

2

Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, lžičku celého pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

3

V hlubokém silnostěnném rendlíku restujeme utřený česnek s houbami a drobně pokrájenou cibulí. Po zhruba šesti minutách přidáme mleté kuřecí maso, drobně pokrájená játra a prosciutto a na malém plameni restujeme asi dvanáct minut. Poté vlijeme víno, pokrájená rajčata, rajčatový protlak a posekanou bazalku. Směs opepříme, osolíme a na malém plameni pod poklicí vaříme asi půl hodiny. Poté ještě čtvrt hodiny vaříme bez poklice.

4

Na dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, poklademe část lazaní, na ně dáme část masové směsi, na maso díl bešamelové omáčky. Vrstvíme ingredience, poslední vrstvou bude bešamel. Ten posypeme strouhaným sýrem a lazaně pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept