Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25851 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
900 ml | Bešamel |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
230 g | Houby Shitake sušené |
85 g | Játra kuřecí |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
300 g | Mleté kuřecí maso |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Prosciutto sušené |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
280 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
85 g | Sýr Parmezán |
1 balení | Těstoviny Lasagne |
120 ml | Víno Marsala |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 172,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bešamel, Česnek, Cibule, Houby Shitake sušené, Játra kuřecí, Pepř černý celý, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mleté kuřecí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Protlak rajčatový, Těstoviny Lasagne, Víno Marsala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve necháme v horké vodě změknout houby, poté je nakrájíme na plátky. |
2 | Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, lžičku celého pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme. |
3 | V hlubokém silnostěnném rendlíku restujeme utřený česnek s houbami a drobně pokrájenou cibulí. Po zhruba šesti minutách přidáme mleté kuřecí maso, drobně pokrájená játra a prosciutto a na malém plameni restujeme asi dvanáct minut. Poté vlijeme víno, pokrájená rajčata, rajčatový protlak a posekanou bazalku. Směs opepříme, osolíme a na malém plameni pod poklicí vaříme asi půl hodiny. Poté ještě čtvrt hodiny vaříme bez poklice. |
4 | Na dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, poklademe část lazaní, na ně dáme část masové směsi, na maso díl bešamelové omáčky. Vrstvíme ingredience, poslední vrstvou bude bešamel. Ten posypeme strouhaným sýrem a lazaně pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut a hned podáváme. |