Jednoduchý recept

Mozečková omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 25852
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
10 g Jíška instantní
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
30 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
100 g Telecí mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 130 kcal
Kilojoule 546kJ
1% Sacharidy 3 g
14% Tuky 11 g
28% Sodík 559 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mozečková omáčka postup přípravy receptu:

1

Mozeček spaříme a odblaníme. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mozeček a podusíme 5 minut. Podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, pánev zakryjeme a podusíme 20 minut.

2

Posypeme posekanou petrželkou, zahustíme jíškou, vaříme ještě 5 minut a omáčku odstavíme.

Poznámka

Omáčka je vhodná k těstovinovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept