Recept

Cannelloni plněné rajčatovou směsí s houbami a masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 25856

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
600 g Bešamel
12 ks Cannelloni
1 ks Cibule
220 g Houby čerstvé
350 g Mleté kuřecí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Prosciutto sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
85 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
150 ml Víno Marsala
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 883kJ
9% Sacharidy 33 g
56% Tuky 42 g
71% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Cannelloni plněné rajčatovou směsí s houbami a masem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 600 ml mléka, 2 bobkové listy, 2 plátky cibule, 12 ks pepře, 2 špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po 10 minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

2

V hluboké silnostěnné pánvi na oleji při nízké teplotě restujeme lisovaný česnek, drobně posekanou cibuli a houby nakrájené na plátky. Po zhruba 10 minutách přidáme mleté maso, prosciutto a restujeme, až změní barvu. Poté vlijeme víno, rajčatový protlak, pokrájená rajčata i s nálevem, posekanou bazalku a zahříváme asi 5 minut. Poté směs opepříme, osolíme a pod poklicí vaříme na malém plameni. Po 1/2 hodině sejmeme poklici a za občasného míchání vaříme ještě 1/4 hodiny.

3

V mezičase v osolené vodě uvaříme cannelloni na skus, scedíme a usušíme. Zapékací mísu vymažeme máslem.

4

S pomocí lžičky plníme cannelloni masovou směsí a klademe do připravené mísy. Poté je přelijeme bešamelem, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 1/2 hodiny, dokud povrch nezezlátne. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept