Recept

Omáčka s bramborovým nákypem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25859
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
40 g Česnek
20 ml Citronová šťáva
10 g Jíška instantní
60 g Máslo čerstvé
2 g Muškátový oříšek
5 g Pepř černý mletý
150 g Šalotka
150 g Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
200 g Sýr Gouda 45%
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
9% Sacharidy 31 g
61% Tuky 46 g
50% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Omáčka s bramborovým nákypem postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme 25 minut, poté je oloupeme a prolisujeme.

2

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Žloutky se solí, s pepřem a muškátovým oříškem přidáme k bramborám a dobře promícháme. Sýr nakrájíme na drobné kostičky. K bramborám přidáme 3 polévkové lžíce másla a sýr a opatrně vmícháme bílkový sníh.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem a naplníme bramborovou směsi. Posypeme vločkami másla a zapékáme 20-30 minut dozlatova.

4

Rozpustíme zbývající máslo a lehce na něm osmažíme šalotku. Přidáme instantní jíšku a necháme ji vzkypět, ochutíme muškátovým oříškem, citronovou šťávou a pepřem. Nakonec vmícháme česnek a šlehačku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept