Citrusová omáčka se zeleným chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrusová omáčka se zeleným chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25862 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Chřest zelený |
1 ks | Citrony |
5 g | Cukr krupice |
10 g | Máslo čerstvé |
5 g | Máta |
40 ml | Olej slunečnicový |
40 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 179,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Máta, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citrusová omáčka se zeleným chřestem postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky upravíme chřest. Ve slané vodě s máslem a špetkou cukru uvaříme 10 minut. Slijeme, necháme okapat. Citron a pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, z poloviny každého plodu ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Ovocnou šťávu osolíme, opepříme a smícháme s olejem na omáčku. Pažitku jemně nakrájíme a vmícháme do marinády. Omáčkou pokapeme chřest, posypeme jej citronovou kůrou a necháme 2 hodiny proležet. Před podáváním ozdobíme lístky máty. |
2 | Vhodnou přílohou je opečený toastový chléb s máslem. |