Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25864 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
800 g | Chřest bílý |
800 g | Chřest zelený |
75 g | Dýňová semínka |
50 g | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Olej z vlašských ořechů |
5 g | Pepř cayenský |
1 ks | Pomeranče |
5 g | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Dýňová semínka, Kerblík, Pepř cayenský, Pomeranče, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest kuchyňsky upravíme, bílý chřest dáme vařit do slané vody s kouskem másla asi na 5 minut. Přidáme zelený chřest a vaříme dalších 7 minut. Dýňová semínka opražíme nasucho, smícháme s olejem a se zakysanou smetanou a rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a cayenským pepřem. Vmícháme kerblík. |
2 | Podáváme s opečenými brambůrky. |