Recept

Křenová omáčka s černým kořenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25866
Kategorie: Zelenina

Ingredience

5 g Bujón bylinkový
1 kg Černý kořen
250 g Červená řepa
40 ml Citronová šťáva
5 g Cukr krupice
50 g Křen
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
10 g Worcester (worcesterská omáčka)
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
16% Sacharidy 58 g
14% Tuky 10 g
33% Sodík 656 mg
19% Bílkoviny 11 g

Křenová omáčka s černým kořenem postup přípravy receptu:

1

Černý kořen očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, oloupeme a okamžitě polijeme citronovou šťávou, aby nezměnil barvu. Vložíme jej do hrnce a přilijeme tolik vody, aby byla zelenina ponořená. Přidáme citronovou šťávu, rozdrobenou zeleninovou kostku, sůl a pepř. Vaříme 12-15 minut, slijeme a trochu vývaru si odložíme stranou. Zeleninu uchováme v teple. Červenou řepu omyjeme a v dostatečné množství vody vaříme 50-60 minut doměkka. Oloupeme, nakrájíme nadrobno, jemně rozmačkáme. Přidáme kyselou smetanu, zahřejeme, vmícháme křen, podle potřeby rozředíme vývarem. Dochutíme solí, pepřem, worcesterskou omáčkou a cukrem.

2

Vhodnou přílohou jsou malé opékané brambory s kmínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept