Recept

Zapečené těstoviny plněné tuňákem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25867
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Rajčata
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
220 g Sýr Parmezán
220 g Sýr Ricotta
450 g Těstoviny Rigatoni
200 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 943 kcal
Kilojoule 3 947kJ
17% Sacharidy 62 g
53% Tuky 40 g
53% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Zapečené těstoviny plněné tuňákem postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme vychladnout.

2

Připravíme si omáčku smícháním smetany, ustrouhaného sýra, soli a pepře.

3

Konzervovaná sušená rajčata necháme okapat, nakrájíme je a odložíme.

4

V misce utřeme s ricottou kousky tuňáka bez oleje, až vytvoříme hladký krém.

5

Zapékací mísu vymažeme máslem.

6

Vychladlé rigatoni plníme tuňákovým krémem pomocí cukrářského sáčku. Po naplnění rigatoni naskládáme do připravené mísy. Zapékací mísa musí mít takovou velikost, abychom rigatoni naskládali těsně vedle sebe.

7

Naplněné těstoviny přelijeme připravenou omáčkou, poklademe nakrájenými rajčaty (křížíme je přes sebe) a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi dvacet minut. Ihned servírujeme v zapékací míse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept