Hřebenatky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 25868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ml | Citronová šťáva |
12 ks | Hřebenatka |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
40 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 57,6mg |
Draslík | 440,0mg |
Vláknina | 259,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hřebenatka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky na víně postup přípravy receptu:
1 | Hřebenatky očistíme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce a zalijeme horkou vodou, aby se otevřely. Ostrým nožíkem vyndáme maso, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a 8 minut povaříme, scedíme a necháme okapat. Bílé maso nakrájíme na kolečka, červené maso na kostičky. |
2 | Nakrájené maso vložíme do rendlíku, přidáme máslo, víno, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přisypeme plátky žampionů. Rendlík zakryjeme a dusíme 20 minut. |
3 | Podáváme horké s bílým pečivem. |