Selská polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská polévka s fazolemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25869 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené sterilované |
120 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kostka | Polévkové koření Maggi |
2 ks | Rajčata |
3 g | Sůl |
200 g | Těstoviny flíčky |
2 l | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 717,5mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 407,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole červené sterilované, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Polévkové koření Maggi, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory, mrkev, zelí a cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na rozpáleném másle. Zalijeme vodou, vhodíme kostku Maggi, pokrájená rajčata, necháme vařit na mírném ohni, občas promícháme. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny, propláchneme a scedíme. Sterilované fazole propláchneme a scedíme, přihodíme do polévky a ještě krátce povaříme a odstavíme. Jako poslední přidáme těstoviny. |