Recept

Hřebenatky zapečené v bešamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 25873
Kategorie: Maso

Ingredience

200 ml Bešamel
400 g Brambory pečené
16 ks Hřebenatka
50 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
80 g Sýr Gruyére

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 975kJ
16% Sacharidy 57 g
47% Tuky 36 g
26% Sodík 523 mg
74% Bílkoviny 42 g

Hřebenatky zapečené v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, scedíme je. Ostrým nožíkem vyřízneme maso z ulit, bílé i červené maso pokrájíme nahrubo a vložíme do vymazaného pekáčku.

2

Bešamel smícháme se smetanou a hřebenatky v pekáčku zalijeme. Posypeme nadrcenými vlašskými ořechy, strouhaným sýrem, zakapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

3

Podáváme s pečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept