Recept

Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25876
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 g Celer řapíkatý
30 g Česnek
200 g Cuketa
200 g Fenykl sladký - hlíza
40 g Kapary
40 g Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
100 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
100 g Sardelová pasta
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 933kJ
6% Sacharidy 20 g
54% Tuky 40 g
9% Sodík 173 mg
14% Bílkoviny 8 g

Sardelová omáčka k zeleninovým tyčinkám postup přípravy receptu:

1

Celer omyjeme, mrkev oloupeme, papriku rozpůlíme a odstraníme semeníky. Fenykl rozpůlíme a vykrojíme košťál. Celer, mrkev, papriku, fenykl a cukety nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm, zabalíme do vlhké utěrky a odložíme do chladu.

2

Jemně nasekáme sardelky, česnek a kapary. Rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a česnek na něm osmažíme do sklovita. Přidáme sardelky a za stálého míchání podusíme 2 minuty. Před podáváním vmícháme zbývající olivový olej, kapary a máslo, necháme krátce povařit. Hustou bílou omáčku zjemníme nasekanou petrželkou, ochutíme pepřem a solí a podáváme k zelenině.

Poznámka

Vhodnou přílohou je čerstvá bílá bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept