Jednoduchý recept

Hřebenatky na provensálský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 25877
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
50 g Cibule
16 ks Hřebenatka
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
7 ks Rajčata
400 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 354kJ
11% Sacharidy 40 g
34% Tuky 26 g
23% Sodík 469 mg
56% Bílkoviny 31 g

Hřebenatky na provensálský způsob postup přípravy receptu:

1

Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme.

3

V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla.

4

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept