Hřebenatky na provensálský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky na provensálský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
16 ks | Hřebenatka |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
7 ks | Rajčata |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 947,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebenatka, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky na provensálský způsob postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |