Recept

Česnekový olej s provensálskou zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25878

Ingredience

20 g Bazalka
250 g Cuketa
5 g Cukr moučkový
250 g Lilek
50 ml Olej olivový
80 g Paprika červená
80 g Paprika žlutá
5 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
40 g Tymián čerstvý
80 g Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 906kJ
6% Sacharidy 22 g
20% Tuky 15 g
25% Sodík 501 mg
11% Bílkoviny 6 g

Česnekový olej s provensálskou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Lilek a cukety nakrájíme na plátky silné 1 cm, slabě osolíme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Papriky rozpůlíme, odstraníme semeníky a rozložíme je na pánev slupkou nahoru. Přidáme rozpůlené česnekové stroužky, 1 snítku rozmarýnu, 2 snítky tymiánu a vše pokapeme 4 lžícemi olivového oleje. Pečeme asi 30 minut. Plátky lilku a cukety osušíme kuchyňským papírem.

2

Očistíme žampiony a s lilkem a cuketou osmažíme na horkém olivovém oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme, rozložíme na kuchyňský papír, aby se vpil přebytečný tuk. Papriky vyjmeme z trouby, oloupeme, nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Otrháme zbývající rozmarýn a tymián, přidáme lístky bazalky a oloupaný česnek, zalijeme 120 ml olivového oleje, ve vysoké nádobě jemně rozmixujeme. Okořeníme solí, cukrem a pepřem. Lilek, cukety, houby a papriku po obou stranách potřeme ochuceným olejem a zakryté necháme 2 hodiny marinovat.

Poznámka

Podáváme s čerstvým bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept