Římská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Římská omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25881 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Cibule |
40 g | Kapary |
50 g | Máslo čerstvé |
8 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Olivy černé |
8 g | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 61,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olivy černé, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Římská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, kapary a vypeckované olivy nakrájíme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přisypeme kapary a olivy, špetku soli a trochu mouky. Vaříme 10 minut, zakapeme octem, přidáme sardelovou pastu, necháme ještě jednou projít varem a odstavíme. |
3 | Nakonec vmícháme lžíci másla. |
Poznámka
Podáváme ke smaženým masům.