Jednoduchý recept

Telecí mozeček na janovský způsob

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25884

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
80 ml Protlak rajčatový
400 g Rýže dušená
80 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 ks Telecí mozek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 384kJ
10% Sacharidy 34 g
48% Tuky 36 g
41% Sodík 810 mg
44% Bílkoviny 25 g

Telecí mozeček na janovský způsob postup přípravy receptu:

1

Mozeček spaříme a odblaníme. Nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a plátky mozečku na pánvi orestujeme z obou stran.

3

Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj plátky mozečku, podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

4

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept