Telecí mozeček na janovský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí mozeček na janovský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25884 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Telecí mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 456,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 156,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí mozeček na janovský způsob postup přípravy receptu:
1 | Mozeček spaříme a odblaníme. Nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a plátky mozečku na pánvi orestujeme z obou stran. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj plátky mozečku, podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak. Zasypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. |
4 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |