Jednoduchý recept

Rajská cibulová omáčka k pórku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25885

Ingredience

2 ks Bobkový list
300 g Cibule
5 g Koriandr čerstvý
10 g Med včelí
3 g Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
10 ml Omáčka sójová
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
600 g Pórek
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
20 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
11% Sacharidy 41 g
24% Tuky 18 g
44% Sodík 886 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rajská cibulová omáčka k pórku postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme a odkrojíme tmavě zelené listy. Důkladně omyjeme a v malém množství osolené vody vaříme 8-10 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá.

2

Okapaný pórek rozložíme do zapékací mísy, polijeme jej máslem. Posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem, uchováme v teple.

3

Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Spolu s česnekem, koriandrovými semeny a bobkovými listy krátce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a nezakryté vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Odstraníme tvrdé koření. Omáčkou přelijeme pórek a v troubě krátce zahřejeme. Posypeme nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Chutná s rýží s hrozinkami a praženými sekanými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept