Rajská cibulová omáčka k pórku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská cibulová omáčka k pórku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25885 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
5 g | Koriandr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Med včelí |
3 g | Muškátový oříšek |
30 ml | Olej olivový |
10 ml | Omáčka sójová |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
600 g | Pórek |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
20 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 818,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 375,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Koriandr čerstvý, Med včelí, Muškátový oříšek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská cibulová omáčka k pórku postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme a odkrojíme tmavě zelené listy. Důkladně omyjeme a v malém množství osolené vody vaříme 8-10 minut tak, aby zelenina zůstala křupavá. |
2 | Okapaný pórek rozložíme do zapékací mísy, polijeme jej máslem. Posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem, uchováme v teple. |
3 | Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Spolu s česnekem, koriandrovými semeny a bobkovými listy krátce osmažíme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a nezakryté vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Ochutíme solí, pepřem, medem, sójovou omáčkou a nasekanou petrželkou. Odstraníme tvrdé koření. Omáčkou přelijeme pórek a v troubě krátce zahřejeme. Posypeme nastrouhaným parmezánem. |
Poznámka
Chutná s rýží s hrozinkami a praženými sekanými mandlemi.