Recept

Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2589

Ingredience

200 g Cukr krupice
100 ml Džus hroznový
4 ks Hrušky
250 g Linecké (křehké) těsto
15 g Máslo čerstvé
2 špetka Skořice mletá
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 783kJ
11% Sacharidy 41 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Koláč z křehkého těsta s hruškami pošírovanými v hroznové šťávě postup přípravy receptu:

1

Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku zahřejeme hroznovou šťávu se skořicí a 100g cukru. Do teplé šťávy vložíme poloviny hrušek a 20minut provaříme. Poté hrušky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Propíchneme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a pečeme 20minut.

4

Mezitím utřeme žloutky a zbytek cukru do pěny, přimícháme smetanu.

5

Na upečený korpus rozložíme hrušky, navrstvíme vaječnou směs a pečeme ještě 20minut

Poznámka

Křehké těsto připravíme viz recept "Křehké těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept