Dušená hovězí žebra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí žebra
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
240 g | Chléb konzumní |
100 g | Cibule |
60 g | Hořčice |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
1000 g | Hovězí žebra |
80 g | Karotka |
40 g | Křen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
25 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 192,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hovězí žebra, Karotka, Křen, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Chléb konzumní, Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí žebra postup přípravy receptu:
1 | Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří. |
2 | Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka. |
3 | Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem. |