Recept

Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25891

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
200 g Cuketa
20 g Hořčice
40 ml Olej olivový
10 ml Omáčka sójová
250 g Rajčata
150 g Sýr Tofu - uzený
250 ml Vývar zeleninový
50 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
50 g Řeřicha
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 114kJ
4% Sacharidy 13 g
30% Tuky 22 g
30% Sodík 609 mg
11% Bílkoviny 6 g

Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme stopky. Rozložíme je na kuchyňský papír, aby se vpila přebytečná šťáva. Cuketu omyjeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky. Ty pak ještě rozkrájíme na malé trojúhelníky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve, zalijeme polévkovou lžící zeleninového vývaru, krátce podusíme. Smícháme rozdrcené uzené tofu, podušené žampiony, pažitku, hořčici a zakysanou smetanu. Ochutíme bylinkovou solí a necháme 1-2 hodiny rozležet. Omyjeme a osušíme bylinky. Otrháme lístky ze stonků. Bylinky, česnek, sójovou omáčku, bylinkovou sůl a zeleninový vývar jemně rozmixujeme. Nakonec po troškách přilijeme olivový olej. Bylinkovou omáčku rozdělíme na čtyři talíře. Z ochuceného tofu zformujeme 12 knedlíčků a upravíme je na omáčku. Čtvrtky rajčat položíme kolem knedlíčků tak, aby vytvořily květinu. Mezi ně pak ještě umístíme trojúhelníčky z cukety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept