Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25891 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
20 g | Hořčice |
40 ml | Olej olivový |
10 ml | Omáčka sójová |
250 g | Rajčata |
50 g | Řeřicha |
150 g | Sýr Tofu - uzený |
250 ml | Vývar zeleninový |
50 g | Zakysaná smetana |
80 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 533,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Rajčata, Řeřicha, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Hořčice, Olej olivový, Omáčka sójová, Sýr Tofu - uzený, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme stopky. Rozložíme je na kuchyňský papír, aby se vpila přebytečná šťáva. Cuketu omyjeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky. Ty pak ještě rozkrájíme na malé trojúhelníky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve, zalijeme polévkovou lžící zeleninového vývaru, krátce podusíme. Smícháme rozdrcené uzené tofu, podušené žampiony, pažitku, hořčici a zakysanou smetanu. Ochutíme bylinkovou solí a necháme 1-2 hodiny rozležet. Omyjeme a osušíme bylinky. Otrháme lístky ze stonků. Bylinky, česnek, sójovou omáčku, bylinkovou sůl a zeleninový vývar jemně rozmixujeme. Nakonec po troškách přilijeme olivový olej. Bylinkovou omáčku rozdělíme na čtyři talíře. Z ochuceného tofu zformujeme 12 knedlíčků a upravíme je na omáčku. Čtvrtky rajčat položíme kolem knedlíčků tak, aby vytvořily květinu. Mezi ně pak ještě umístíme trojúhelníčky z cukety. |