Recept

Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25893
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Celer řapíkatý
20 g Česnek
12 ks Chilli paprička
5 g Cukr krupice
30 ml Limetková šťáva
40 g Mrkev kořen
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
600 g Rajčata
500 ml Rajčatová šťáva
5 g Rozmarýn čerstvý
160 g Šalotka
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 977kJ
8% Sacharidy 28 g
18% Tuky 13 g
26% Sodík 526 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům postup přípravy receptu:

1

Na lžíci oleje osmažíme kostičky zeleniny a česnek. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, rajský protlak a rajčatovou šťávu. Vše mírně vaříme asi 30 minut. Potom protlačíme sítem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a zázvorem.

2

Oloupeme šalotky a rajčata. Šalotky rozkrájíme na osminky, z rajčat vykrojíme stopku. Omyjeme chilli papričky. Rozehřejeme zbývající olej a šalotky na něm asi 5 minut dusíme tak, aby zůstaly světlé. Přilijeme kořeněnou šťávu, zahřejeme a dochutíme limetkovou šťávou.

3

Nejlépe chutná dobře vychlazené s křupavým hutným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept