Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25893 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Celer řapíkatý |
20 g | Česnek |
12 ks | Chilli paprička |
5 g | Cukr krupice |
30 ml | Limetková šťáva |
40 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
600 g | Rajčata |
500 ml | Rajčatová šťáva |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
160 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 982,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Limetková šťáva, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorová omáčka se šalotkou k rajčatům postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci oleje osmažíme kostičky zeleniny a česnek. Přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn, rajský protlak a rajčatovou šťávu. Vše mírně vaříme asi 30 minut. Potom protlačíme sítem, ochutíme solí, pepřem, cukrem a zázvorem. |
2 | Oloupeme šalotky a rajčata. Šalotky rozkrájíme na osminky, z rajčat vykrojíme stopku. Omyjeme chilli papričky. Rozehřejeme zbývající olej a šalotky na něm asi 5 minut dusíme tak, aby zůstaly světlé. Přilijeme kořeněnou šťávu, zahřejeme a dochutíme limetkovou šťávou. |
3 | Nejlépe chutná dobře vychlazené s křupavým hutným chlebem. |