Recept

Zelená bešamelová omáčka k zeleným rajčatům

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25895
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Bazalka
10 g Česnek
20 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Muškátový oříšek
10 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Pistácie
600 g Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
200 g Strouhanka
5 g Sůl
100 g Sýr Gouda 45%
50 g Sýr Parmezán
3 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 578kJ
14% Sacharidy 49 g
47% Tuky 35 g
80% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Zelená bešamelová omáčka k zeleným rajčatům postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme stopky. Zaoblené konce trochu seřízneme a rajčata necháme na kuchyňském papíru oschnout. Na talíře si připravíme mouku, vejce a strouhanku smíchanou s parmazánem. Vejce okořeníme solí a pepřem a rozředíme několika kapkami vody. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje a osmažíme na něm rozmarýn a česnek. Rajčata obalíme v mouce, ve vejcích a strouhance. Poté je smažíme v horkém oleji asi 1 minutu z každé strany dozlatova. Položíme je na kuchyňský papír, necháme okapat. Rozehřejeme máslo a rychle na něm opražíme mouku. Přilijeme vývar a mléko, dobře rozmícháme, vaříme 10 minut. Přidáme sýr a necháme jej rozpustit. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Bazalku rozmixujeme s trochou citronové šťávy. Spolu s pistáciemi ji vmícháme do omáčky a podáváme ke smaženým rajčatům. K tomuto pokrmu se hodí zlatožlutá šafránová rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept